Network Problem

  • 2
  • Question
  • Updated 7 months ago
For two weeks, whenever I attempt to send a photo attached to a text, I receive the following message: "Could Not Send Due To Network Problem". I have data, my data is turned on, and nothing else has changed. Same phone, same settings, etc. I am not receiving texts with photos attached either. My wife is a Koodo Pre-paid customer also, and she is not having any issues. My phone is a Motorola Moto G. Any assistance is greatly appreciated.
Photo of flyersfan

flyersfan

  • 1,654 Points 1k badge 2x thumb

Posted 8 months ago

  • 2
Photo of Robert

Robert, Mobile Master

  • 103,372 Points 100k badge 2x thumb
Hello there,

Did you have problem before or everything worked fine? Did you make an update recently?
Photo of flyersfan

flyersfan

  • 1,654 Points 1k badge 2x thumb
Everything worked fine. No updates were done.
Photo of Dinh

Dinh, Mobile Master

  • 32,346 Points 20k badge 2x thumb
This seemed to be a MMS problem. I would suggest you swap your SIM with your wife, and test if you can send/receive photo with your wife phone and your wife could send/receive with yours.

If you can not send/receive any MMS with your wife phone with your number (which worked with your wife SIM) then it is a network problem. If your wife has issues with her number on your phone then it is the phone. I would reset network settings, if it is.
(Edited)
Photo of flyersfan

flyersfan

  • 1,654 Points 1k badge 2x thumb
I will give this a try. I didn't even think of swapping SIM cards. My gut is telling me my SIM card is the issue. I'll report back once I have a result. Thanks.
Photo of Doug D

Doug D

  • 152 Points 100 badge 2x thumb
I too have had the same issues. I've just been with Koodo about 2 and a half weeks. I was with Bell before and never had and issue with data.  I also have a moto G.  Over the last several days data will not turn on, the slider shows data is on, but I don't get the H+  in the notification area and cannot send or receive pics.  I have discovered the only way to get it to work is powering off the phone completely then restarting. 
Photo of flyersfan

flyersfan

  • 1,654 Points 1k badge 2x thumb
Stay positive Doug. My family has been with Koodo for a couple years. (Pre-Paid.) Any issues we've had, have been minor. I'm sure someone in the community will be able to help. If you do not receive a reply here, re-post your issue in it's own forum. Good Luck.
Photo of flyersfan

flyersfan

  • 1,654 Points 1k badge 2x thumb
Strangest thing. I was preparing to give Azure123's suggestion a try. Before I did, I wanted to attempt texting a photo to a friend. Holy Cr@p!! It worked. My issue went away as strangely as it began. I believe that the machines may be preparing to revolt. Thanks for the replies. 
Photo of Dinh

Dinh, Mobile Master

  • 32,082 Points 20k badge 2x thumb
The phone realized that we decided to impeach it, it surrendered.:) cheers
Photo of Doug D

Doug D

  • 152 Points 100 badge 2x thumb
My data has also been working, so far anyway.....
Photo of flyersfan

flyersfan

  • 1,654 Points 1k badge 2x thumb
Good to hear!! Remember, for future concerns, don't panic and contact the forum. You won't be disappointed. 
Photo of Robert

Robert, Mobile Master

  • 103,372 Points 100k badge 2x thumb
I had this issue happen to me recently as well. Sometime my data will just freeze and not work anymore (MMS included)
Photo of Doug D

Doug D

  • 152 Points 100 badge 2x thumb
Hi, me again. My data has quit working again. Just when you really need it and it's not there! Wondering if I should try a new SIM card?
Photo of flyersfan

flyersfan

  • 1,654 Points 1k badge 2x thumb
As Azure123 suggested to me, swap your SIM card with somebody. Preferably a Koodo SIM card. If things work properly, that confirms the SIM card is the issue. Test your SIM card in another phone. See what the results are. Or, bring your phone to a Koodo kiosk. Good Luck.
Photo of flyersfan

flyersfan

  • 1,654 Points 1k badge 2x thumb
All is good now with my phone.
Photo of Doug D

Doug D

  • 152 Points 100 badge 2x thumb
What solved the problem for you?
Photo of flyersfan

flyersfan

  • 1,654 Points 1k badge 2x thumb
Sorry, but I have no idea. The problem disappeared as weirdly as it arose.
Photo of Doug D

Doug D

  • 152 Points 100 badge 2x thumb
Ok, well I think I'll ask to change the sim out. If that doesn't help then maybe my phone is dying.  Thanks for your feedback.  
Photo of flyersfan

flyersfan

  • 1,654 Points 1k badge 2x thumb
Sorry I couldn't be of more help. Good Luck. 
Photo of Doug D

Doug D

  • 152 Points 100 badge 2x thumb
I think I figured out what's going on.  If I have wifi on and someone sends me an MMS (picture), data will not turn on if I do not first turn wifi off.  This was not the case with my previous carrier, I could have  wifi on and then go ahead and turn my data on to receive the MMS message, without having to first turn wifi off.
Photo of Doug D

Doug D

  • 152 Points 100 badge 2x thumb
Thought I had it sorted, not so, I've lost data again.  I'll be going back to Bell, for just $10 more a month they have 1G of data and unlimited talk and text. I never had any issues with them, always had data when I needed it and reception was excellent.  Just thought I'd try out Koodo and save myself $10 a month.
Photo of Doug D

Doug D

  • 152 Points 100 badge 2x thumb
Having to hard reboot your phone every time you want to use your data is just too much of an inconvenience period. 
Photo of Goran

Goran, Mobile Master

  • 90,032 Points 50k badge 2x thumb
You can try a new sim card but if you're not ok with that do what you need to do and go to Bell if it works better for you and this issue cannot be overcome.
Photo of Doug D

Doug D

  • 152 Points 100 badge 2x thumb
Rooted my phone, everything is working just grand now.  crDroid custom ROM works excellant with the Moto G 1032 falcon in case anyone is interested.
(Edited)
Photo of flyersfan

flyersfan

  • 1,654 Points 1k badge 2x thumb
You're a trooper Doug. I'm glad you found the solution.