iPhone 4 from TELUS 3G getting extremely slow and sometimes no data connection

  • 2
  • Question
  • Updated 3 years ago
  • Answered
I moved from TELUS over to Koodo a year ago, using the iPhone I had with TELUS. Over the past few months I've noticed that the 3G data has been getting incredibly slow and a lot of times won't even connect. Went to several kiosks and they were of no help unfortunately. Has anyone experienced the same issue?

Searching for similar topics reveals that removing the APN proxy seems to work, but I'm not sure how to do it on the iPhone.

Photo of John Chan

John Chan

  • 100 Points 100 badge 2x thumb

Posted 5 years ago

  • 2
Photo of Timo Tuokkola

Timo Tuokkola, Mobile Master

  • 137,092 Points 100k badge 2x thumb
You can try clearing the cache and cookies, and resetting the network settings.
Photo of MykeC


  • 20,174 Points 20k badge 2x thumb
Hey John, can you let us know if this resolved the issue? Thanks.

If you see a good answer, give it a star.

Photo of John Chan

John Chan

  • 100 Points 100 badge 2x thumb
I don't think resetting network settings is going to help as according to the Apple support page, it just resets saved networks, wifi passwords, and vpn settings, ... not really related to my issue.

As for clearing the cache and cookies, I tried that, but the issue persists.

I also did a software update, as suggested by a Koodo kiosk employee, but that didn't help either.

I will try what Tyler_C suggested on this thread and see if syncing the phone with iTunes to update the carrier settings resolves the issue (although I believe I did that before).
Photo of John Chan

John Chan

  • 100 Points 100 badge 2x thumb
Looks like my carrier settings are up to date. Does anyone have any other suggestions?

Photo of Anton Julmy

Anton Julmy

  • 122 Points 100 badge 2x thumb
Same here 3g sloooow since couple weeks..tried reseting network settings, power off for a couple minutes nothing worked so far :( Iphone4s with Koodo Prepaid
Photo of sw6lee


  • 120 Points 100 badge 2x thumb
I am experiencing the same on iphone 5c and 5s. Only in indoors when i have 3 bars on 3G its just painfully slow or just doesnt work. If i enable airplane mode and off again, it fixes it for a few minutes then same thing. Im getting really annoyed.