Email Settings

  • 1
  • Question
  • Updated 4 years ago
  • Answered
I can't get my email set up on the Q10, it keeps telling me smtp is wrong or server is offline?

Please help
Photo of Deb

Deb

  • 150 Points 100 badge 2x thumb

Posted 5 years ago

  • 1
Photo of Chad Burr

Chad Burr, Mobile Master

  • 203,968 Points 100k badge 2x thumb
Is your data / wifi connected?

If your using Gmail or one of the more popular emails, the BlackBerry should be able to pull those settings on it's own. What email are you Trying to set up?

Suggest you delete any account you've unsuccessfully added and try again.
Photo of Zaphod Beeblebrox

Zaphod Beeblebrox

  • 50,798 Points 50k badge 2x thumb
Koodo's server settings is only for outgoing which is smtp.telus.net, and the port is 25. anything else would need to be given by the email provider

What kind of email are you trying to set up?
Photo of Deb

Deb

  • 150 Points 100 badge 2x thumb
cogeco and yes wifi is on
Photo of Deb

Deb

  • 150 Points 100 badge 2x thumb
cogeco is a pop account
Photo of Zaphod Beeblebrox

Zaphod Beeblebrox

  • 50,798 Points 50k badge 2x thumb
Make sure you have Cogeco's incoming server settings. the the outgoing settings are what I posted above.
Photo of Chad Burr

Chad Burr, Mobile Master

  • 203,968 Points 100k badge 2x thumb
What settings are you using?
Photo of Deb

Deb

  • 150 Points 100 badge 2x thumb
Thanks, I didnt have the correct outgoing server. Everything all set up now. :)
Photo of Zaphod Beeblebrox

Zaphod Beeblebrox

  • 50,758 Points 50k badge 2x thumb
Excellent. Thanks for the update :)
Photo of Deb

Deb

  • 150 Points 100 badge 2x thumb
Ok so the settings took without error however I still cant send emails???
Photo of Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

  • 5,004 Points 5k badge 2x thumb
Call Koodo Tech and have them look into it. If they can't resolve it they can log a network ticket to have it looked into further.
Photo of Chad Burr

Chad Burr, Mobile Master

  • 203,968 Points 100k badge 2x thumb
Make sure they reflect cogeco's smtp server.

Smtp.cogeco.ca
Port: 25

Incoming is:
Pop.cogeco.ca
Port:110
Photo of Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

  • 5,004 Points 5k badge 2x thumb
The outgoing email server smtp.telus.net
Photo of Zaphod Beeblebrox

Zaphod Beeblebrox

  • 50,798 Points 50k badge 2x thumb
Sometimes putting Koodo's smtp doesn't work.
Photo of Chad Burr

Chad Burr, Mobile Master

  • 203,968 Points 100k badge 2x thumb
The outgoing server is usually your email providers specified server.
Photo of Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

  • 5,004 Points 5k badge 2x thumb
No. Any Koodo Tech will tell you the outgoing email server is Koodo's, which is the smtp.telus.net. If this doesn't work then the customer will need to contact Tech Support to have the issue investigated.
Photo of Chad Burr

Chad Burr, Mobile Master

  • 203,968 Points 100k badge 2x thumb
As I said, usually.
Photo of Deb

Deb

  • 150 Points 100 badge 2x thumb
I will try the cogeco smtp now
Photo of Deb

Deb

  • 150 Points 100 badge 2x thumb
Chad you are a genius, after changing smtp to cogeco and removing battery I think (pray) it is all good again.

I need to get your direct line. LOL. :)
Photo of Chad Burr

Chad Burr, Mobile Master

  • 203,958 Points 100k badge 2x thumb
Glad we could be of help. The community is here anytime day or night. I hope you enjoy your Q10 as much as I like my Z10.
Photo of Paul Deschamps

Paul Deschamps, Mobile Master

  • 198,796 Points 100k badge 2x thumb
Chad saves the day again, he's a master of the mobile Masters. Great work Chad :-)
Photo of Anthony Coffa

Anthony Coffa

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Not working for me. Tried everything! Have a cogeco email and provider is Koodo. I tried pop.cogeco.ca with 110 and smtp.cogeco.ca with 25. Didn't work. Tried with smtp.telus.net and 25, didn't work. Called Cogeco and tried 995 for pop and 465 for smtp.cogeco.ca. Didn't work either. Tried with Wifi on and off and tried to take battery out and restart. Nothing has worked :( Please help
Photo of Jonathan I

Jonathan I, Mobile Master

  • 114,344 Points 100k badge 2x thumb
Anthony, which BB are you using? Or if not a BB, then which phone?
Photo of Anthony Coffa

Anthony Coffa

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
everything is working fine, no issues.
Photo of Anthony Coffa

Anthony Coffa

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Everything is working fine, no issues. Gmail account works fine, just having issues with cogeco acct???
Photo of Chad Burr

Chad Burr, Mobile Master

  • 203,968 Points 100k badge 2x thumb
Can you post a screen shot (press vol up and down simultaneously) of your setup screen with your email address blotted out?
Photo of Anthony Coffa

Anthony Coffa

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
No, sorry don't quite how to get it on this chat
Photo of Anthony Coffa

Anthony Coffa

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
**know how
Photo of Anthony Coffa

Anthony Coffa

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Photo of Anthony Coffa

Anthony Coffa

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Photo of Chad Burr

Chad Burr, Mobile Master

  • 203,968 Points 100k badge 2x thumb
Does it work if you're on wifi?
(Edited)
Photo of Anthony Coffa

Anthony Coffa

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
no, it doesnt work
Photo of Chad Burr

Chad Burr, Mobile Master

  • 203,968 Points 100k badge 2x thumb
Try the suggestion By cirwin58 on this page.

http://supportforums.blackberry.com/t...
(Edited)
Photo of Anthony Coffa

Anthony Coffa

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
tried every suggestion, nothing is working!! is it a username issue? Can't figure it out

This conversation is no longer open for comments or replies.